Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ

καλημέρα σας!!!!

Ένας ακόμα προορισμός της εκδρομής που πλησιάζει, είναι η περιοχή του Γοργοπόταμου.

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα χωριά του νομού Φθιώτιδας, χτισμένο στους πρόποδες του όρους Οίτη και σε ύψος 35μ μέσα στο πράσινο, τις φυσικές ομορφιές και τα γάργαρα νερά του ποταμού. Απέχει 8χλμ από τη Λαμία και έχει 472 κατοίκους.

Οι κάτοικοι ως επί το πλείστον ασχολούνται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τον τουρισμό και την παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων.

Το χωρίο φημίζεται για τις πίτες,  τα κεράσια, τις ελιές και τις  πολλές και καλές ταβέρνες του, που αποτελούν πόλο έλξης για όλους τους κατοίκους της Φθιώτιδας.

Στο σημείο αυτό θα αναφέρω λίγα λόγια για τον ποταμό:

Ο Γοργοπόταμος είναι ποταμός του νομού Φθιώτιδας. Πηγάζει από την Οίτη και ρέει προς τον κάμπο του Σπερχειού. Το συνολικό του μήκος είναι 8χλμ!

Η κοίτη του είναι βραχώδης και το νερό άφθονο και δροσερό.  Κατά την κάθοδό του προς τον Σπερχειό, διέρχεται από άλλες μικρότερες χαράδρες και σε 2 σημεία του σχηματίζονται υπόγεια τούνελ, όπου εξαφανίζεται, για να εμφανιστεί ξανά λίγο πιο κάτω!!! 

Στη θέση "Καγκελογέφυρο" σχηματίζει πανέμορφους καταρράκτες τους οποίους επισκέπτονται καθημερινά πολλοί περιηγητές για να απολαύσουν τη φυσική τους ομορφιά, καθώς και τη δροσιά κατά τους θερινούς μήνες!

Στην περιοχή "Λίθνος" υπάρχει ένα όμορφο δάσος  από πλατάνια, ιδιαίτερης ομορφιάς!

Τέλος  αξίζει να αναφερθεί, ότι η περιοχή του φαραγγιού του Γοργοπόταμου αποτελεί καταφύγιο του αγριοκάτσικου της Οίτης.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.